siliconen dakcoating
Veelgestelde vragen + antwoorden

Slechts 9% BTW als particulierGemiddeld 25 jaar levensduurToepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Heeft u vragen over siliconen dakcoating?

Omdat siliconen dakcoating een vernieuwend product betreft en daar soms vragen over zijn, hebben wij de meest voorkomende vragen over onze dakbedekking op een rijtje gezet.

Is er een primer nodig bij het aanbrengen?

Primer is niet noodzakelijk. Toch kunt u bij twijfel vragen om een hechtingstest. Het belangrijkste is het schoon, droog en stofvrij maken van de ondergrond.

Wordt siliconen dakcoating poreus of bros?

Siliconen dakcoating blijft flexibel en behoudt de hechting. Zelfs onder stilstaand water of onder invloed van UV-stralen en extreme temperaturen.

Kan de dakcoating tegen stilstaand water?

Door zijn minerale oorsprong is siliconen zeer bestand tegen stilstaand water. Het is dus geen enkel probleem als uw huidige dak al water 'verzamelt'.

Hoe lang gaat de coating mee?

Dat hangt af van de laagdikte en de huidige staat van uw dak. De geschatte levensduurverlenging ligt gemiddeld op +- 25 jaar.

Kan de siliconen dakcoating over mijn huidige dakbedekking?

Dit is mogelijk, maar er kan kleurverschil ontstaan bij nieuwere bitumen dakbedekking door olie. Dat is echter te verhelpen met een primer / bleed-blocker.

Werkt het als reparatiemiddel voor mijn dak?

Het is zeer geschikt om dakgoten en of lekkages te repareren. Echter is het wel belangrijk eerst grondig te reinigen.

Werkt de dakcoating ook alleen voor naden?

Het is mogelijk om alleen de naden van uw huidige dak van coating te voorzien.

Verhoogt het rendement van mijn zonnepanelen?

Zonnepanelen krijgen een hoger rendement. Dit komt omdat een paneel boven de 25°, per graad 0,3% rendement verliest. Het oppervlakte van een wit dak wordt in de zomer niet warmer dan 40 ºC, terwijl een zwart dak tot wel 80 ºC kan worden.
40 x 0,3 = 12% meer rendement!

Hoe werkt het koelende effect?

Uw dak kan tot 40° koeler worden door de witte dakcoating. Het blijft binnen koeler en eventuele airco’s zuigen koelere lucht aan, waardoor energiekosten dalen.

Waarom een minimale laagdikte (0,8 mm)?

De Siliconen dakcoating heeft een minimale laagdikte om de beweging van het dak te absorberen. Als de coating te dun is, kan deze de beweging niet goed opvangen en kunnen er openingen in het oppervlak ontstaan.

Wat weegt de coating?

Gemiddeld weegt de coating 1 kg per m². Bij het overlagen met traditionele dakbedekking ligt het gewicht tussen de 7 en 10 kg per m².

Kan ik de coating zelf aanbrengen?

Wij leveren ook 'losse' coating, maar wel aan professionals/ zakelijke partners. Als consument raden wij dit af, aangezien er kwaliteitsstandaarden zijn.
Wij zijn een officiële dealer. Dit betekend dat de 15 jaar productgarantie alleen geldt als wij de opdracht hebben uitgevoerd.

In welke kleuren is de siliconen dakbedekking verkrijgbaar?

Onze dakbedekking is verkrijgbaar in het wit, grijs, zwart en geel (arceringen). Andere kleuren op aanvraag. Hierbij geldt overigens dat wit de meest rendabele variant is.

Kan het aangebracht worden op een grinddak?

Dit kan in combinatie met zonnepanelen of vloertegels. Door het grind te vervangen door zonnepanelen of vloertegels, krijgen de zonnepanelen of vloertegels de ballast functie. Wj voeren echter altijd een hechtingstest uit omdat elk grinddak anders is en de hechting varieert door oxidatie en UV-straling.

Vrijblijvend contact opnemen