Slechts 9% BTW als particulier

Gemiddeld 25 jaar levensduur

Toepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Siliconen Dakcaoting

veelgestelde vragen + antwoorden

Heeft u vragen over siliconen dakcoating?

Welkom op onze veelgestelde vragen pagina, waar u antwoorden vindt op al uw vragen over siliconen dakcoating. Bij HB Dakcoating zetten we ons in om niet alleen de beste dakbedekkingsoplossingen te bieden, maar ook om onze klanten te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun dakbedekking.

 

Siliconen dakcoating staat bekend om zijn duurzaamheid, energie-efficiëntie en veelzijdigheid. Het is een innovatieve oplossing die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we denken over dakbescherming en -onderhoud. Of u nu vragen heeft over de toepasbaarheid, voordelen, installatieproces of onderhoud van siliconen dakcoating, u vindt hier de antwoorden.

 

We begrijpen dat de keuze voor de juiste dakbedekking een belangrijke beslissing is. Daarom hebben we de meest gestelde vragen van onze klanten verzameld en beantwoord om u te helpen bij uw keuze voor HB Dakcoating. Van technische specificaties tot praktische voordelen en alles daartussenin, ontdek hoe onze siliconen dakcoating uw dak kan transformeren en beschermen voor de komende jaren.

 

Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar de perfecte dakoplossing voor uw situatie.

Is een primer nodig voor het aanbrengen van siliconen dakcoating?

Nee, een primer is niet altijd noodzakelijk voor siliconen dakcoating. Voor optimale hechting raden we aan om een hechtingstest te doen. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is voor het beste resultaat.

Wordt siliconen dakcoating na verloop van tijd poreus of bros?

Nee, onze hoogwaardige siliconen dakcoating behoudt zijn flexibiliteit en sterke hechting, zelfs onder invloed van stilstaand water, UV-stralen en extreme temperaturen.

Is siliconen dakcoating bestand tegen stilstaand water?

Ja, dankzij de minerale oorsprong van onze siliconen dakcoating is het product uitermate geschikt voor daken die gevoelig zijn voor waterophoping.

Wat is de levensduur van siliconen dakcoating?

De levensduur van onze siliconen dakcoating kan oplopen tot gemiddeld 25 jaar, afhankelijk van de laagdikte en de staat van het onderliggende dak.

Kan siliconen dakcoating over bestaande dakbedekking worden aangebracht?

Ja, het is mogelijk om siliconen dakcoating direct over uw huidige dakbedekking aan te brengen. Let op: bij bitumen dakbedekking kan een primer nodig zijn om kleurverschillen te voorkomen.

Kan siliconen dakcoating als reparatiemiddel worden gebruikt?

Absoluut, onze dakcoating is ideaal voor het repareren van dakgoten en lekkages. Zorg wel voor een grondige reiniging vooraf.

Kan de dakcoating alleen voor naden worden gebruikt?

Ja, het is mogelijk om specifiek de naden van uw dak te behandelen met onze siliconen dakcoating voor extra bescherming.

Hoe beïnvloedt siliconen dakcoating het rendement van zonnepanelen?

Witte siliconen dakcoating kan het rendement van zonnepanelen significant verhogen door het dakoppervlak koeler te houden en licht te weerkaatsen, wat leidt tot minder rendementsverlies bij hoge temperaturen.

Hoe werkt het koelende effect van witte siliconen dakcoating?

De witte dakcoating reflecteert zonlicht, waardoor het dak tot 40° koeler kan blijven. Dit resulteert in lagere binnentemperaturen en verminderde energiekosten door minder inspanning van airconditioningsystemen.

Waarom is een minimale laagdikte van 0,8 mm aanbevolen?

De Siliconen dakcoating heeft een minimale laagdikte om de beweging van het dak te absorberen. Als de coating te dun is, kan deze de beweging niet goed opvangen en kunnen er openingen in het oppervlak ontstaan.

Wat is het gewicht van de siliconen dakcoating?

Gemiddeld weegt de coating 1 kg per m². Bij het overlagen met traditionele dakbedekking ligt het gewicht tussen de 7 en 10 kg per m².

Kan ik de siliconen dakcoating zelf aanbrengen?

Wij leveren ook 'losse' coating aan particulieren of zakelijke klanten.

U kunt ons mailen of bellen voor meer informatie.

Wij zijn een officiële dealer. Dit betekend dat de 15 jaar product garantie alleen geldt als wij de opdracht hebben uitgevoerd.

In welke kleuren is de siliconen dakbedekking verkrijgbaar?

Naast wit bieden we de dakbedekking aan in grijs, zwart en geel voor specifieke markeringen. Wit blijft echter de meest effectieve keuze voor koeling en energiebesparing. Kijk voor meer informatie hier: https://hbdakcoating.nl/nl/kleuren

Is siliconen dakcoating geschikt voor een grinddak?

Dit kan in combinatie met zonnepanelen of vloertegels. Door het grind te vervangen door zonnepanelen of vloertegels, krijgen de zonnepanelen of vloertegels de ballast functie. Wj voeren echter altijd een hechtingstest uit omdat elk grinddak anders is en de hechting varieert door oxidatie en UV-straling.

Wat is Albedo licht?

Albedo licht verwijst naar de mate waarin een oppervlak, zoals een dak, zonlicht weerkaatst. Een hoge albedo betekent meer reflectie, wat resulteert in een koeler oppervlak. Siliconen dakcoating verhoogt de albedo van uw dak, waardoor het een effectieve manier is om de temperatuur van uw pand te verlagen.

Is dakcoating goedkoper dan een nieuw bitumen dak?

Op de korte termijn zijn de kosten voor het coaten van een dak vergelijkbaar met die van een nieuw bitumen dak. Echter, op de lange termijn biedt dakcoating aanzienlijke besparingen. Niet alleen is de onderhoudslaag die na 25 jaar wordt aangebracht dunner en goedkoper, maar een wit gecoat dak biedt ook extra voordelen zoals energiebesparing.

Hoeveel energie kan ik besparen met een wit gecoat dak?

Een wit gecoat dak kan tot wel 30% besparing op uw energierekening opleveren. De reflecterende eigenschappen van de witte coating verminderen de warmteopname, wat resulteert in lagere koelingskosten voor uw gebouw.

Onder welke omstandigheden kan dakcoating worden aangebracht?

Dakcoating kan optimaal worden aangebracht bij buitentemperaturen boven de 5 graden Celsius, droog weer, en op daken die minimaal 5 jaar oud zijn. We vermijden het aanbrengen van de coating tijdens regen of storm om de kwaliteit en hechting te garanderen.

Wanneer is het wit coaten van mijn dak interessant?

Het wit coaten van uw dak is bijzonder interessant als u zoekt naar manieren om energiekosten te verlagen en de warmteoverdracht door het dak te verminderen. Het is ook een slimme keuze voor het verlengen van de levensduur van uw dak en het koel houden van uw pand tijdens de warmere maanden.

Kan de siliconen dakcoating bijgewerkt worden bij schade?

Absoluut, siliconen dakcoating staat bekend om zijn uitstekende reparatievermogen. Bij schade kan de ondergrond eenvoudig schoongemaakt worden, waarna een nieuwe laag coating aangebracht kan worden. 

Wat zijn de kosten van siliconen dakcoating?

De kosten voor siliconen dakcoating variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw dak en de complexiteit van de dakstructuur, inclusief elementen zoals schoorstenen, opbouwen en lichtkoepels. Wij bieden altijd een transparante kostenindicatie vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het is belangrijk te benadrukken dat de investering in siliconen dakcoating zich op de lange termijn terugbetaalt, niet alleen door de besparing op toekomstige renovatiekosten maar ook door de vermindering van koelingskosten van uw pand dankzij de reflecterende eigenschappen van de coating.

Vrijblijvend contact opnemen

Voordelen

Ontdek de vele voordelen van siliconen dakcoating.