Slechts 9% BTW als particulier

Gemiddeld 25 jaar levensduur

Toepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Witte Siliconen Dakcoating in Purmerend

Grinddak Zonnepanelen - Purmerend

Het dakbedekking project

In Purmerend heeft het team van Hommersen & Beerepoot Dakcoating, in samenwerking met Hommersen Solar, een grinddak getransformeerd met witte dakcoating en de installatie van zonnepanelen. Deze innovatieve aanpak biedt niet alleen een duurzame dakbedekkingsoptie maar verhoogt ook de energie-efficiëntie van het pand.

Bijzonderheden

Dit project in Purmerend staat symbool voor de toewijding van Hommersen & Beerepoot Dakcoating en Hommersen Solar aan duurzaamheid en innovatie in dakbedekkingstechnologieën.


Waarom is siliconen witte dakcoating geschikt voor grinddaken?

Witte dakcoating is uitermate geschikt voor grinddaken omdat het een stevig en waterdicht geheel creëert. De zonnepanelen nemen de ballastfunctie over, wat zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid. Bovendien kan de siliconen dakcoating eenvoudig aangebracht worden op ronde delen van het dak, waardoor een naadloze bescherming tegen weersinvloeden gegarandeerd is.


Wat zijn de voordelen van het combineren van witte dakcoating met zonnepanelen?

De combinatie van witte dakcoating met zonnepanelen biedt meerdere voordelen. De reflecterende eigenschappen van de witte coating verlagen de temperatuur van het dakoppervlak, wat de efficiëntie van de zonnepanelen ten goede komt. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en lagere koelkosten in de zomer. Daarnaast draagt deze aanpak bij aan een verlaging van de CO2-voetafdruk van het gebouw, waardoor het een uitstekende keuze is voor eigenaren die hun pand willen verduurzamen.

125 M²

Purmerend

Witte dakcoating

Referentie klant

‘’Het bitumen dak met grind op mijn huis dateerde uit 1992. De levensduur van een bitumen dak is circa 20-25 jaar. Het dak was op zich nog in orde maar zou binnen enkele jaren toch aan vervanging toe zijn. Omdat ik zonnepanelen wilde plaatsen moest het dak eerst een nieuwe bitumen laag krijgen. In plaats van grind zouden de zonnepanelen als ballast kunnen dienen.


Na enig onderzoek heb ik besloten te kiezen voor een witte siliconencoating. Belangrijk voordeel van de witte laag is dat de temperatuur van het dak in de zomer een stuk lager blijft waardoor ook de temperatuur op de bovenverdieping een stuk lager zal zijn. De lagere temperatuur zorgt ook voor een hogere opbrengst van de zonnepanelen. Ook bleken de kosten van de siliconen oplossing aanmerkelijk lager uit te vallen (20-30%) dan een bitumen oplossing.


Een belangrijke overweging om voor Hommersen en Beerepoot Dakcoating te kiezen was dat Hommersen Solar (zusterbedrijf) ook de zonnepanelen kon leveren.


Op deze wijze had ik maar met één partij te maken. Ik heb het offertetraject, de advisering en de uitvoering als zeer prettig en professioneel ervaren. Omdat de dak coating en het plaatsen van de zonnepanelen als één project is uitgevoerd was ook de doorlooptijd erg kort.’’

– Dhr. Laarhoven – Bewoner

Dakcoating laten aanbrengen?

  • Slechts 9% BTW voor particulieren bij huizen ouder dan 2 jaar
  • Groter dak-oppervlak = voordeliger
  • Dakcoating ook los te verkrijgen

Voordelen

Ontdek de vele voordelen van siliconen dakcoating.

Vrijblijvend contact opnemen