Slechts 9% BTW als particulier

Gemiddeld 25 jaar levensduur

Toepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Amstelveen Woonblok Transformeert met Duurzame Witte Dakcoating

Twaalf woonhuizen - Amstelveen

Het dakbedekking project

Hommersen & Beerepoot Dakcoating heeft een uniek project afgerond voor twaalf woonhuizen in Amstelveen, waarbij grove leislag bitumen daken werden vernieuwd met een hoogwaardige witte siliconen dakcoating. Dit project niet alleen verbeterde de esthetiek van de woningen, maar zorgde ook voor een aanzienlijke verlaging van de binnentemperatuur, terwijl het tevens bijdroeg aan een duurzamere leefomgeving.

Bijzonderheden

In Amstelveen stonden twaalf huiseigenaren voor een gemeenschappelijke uitdaging: hun daken van grove leislag bitumen vertoonden al slijtage na slechts 6 jaar. De keuze voor een duurzaam alternatief leidde hen naar onze siliconen dakcoating, bekend om zijn lichte gewicht en warmtewerende eigenschappen. In tegenstelling tot traditionele bitumen, die tot 6KG per m² kan wegen, biedt onze siliconen coating een aanzienlijk lichtere oplossing met slechts 1,5KG per m² voor daken met grove leislag, waardoor de structurele belasting van de woningen wordt verminderd.


Een belangrijk aspect van dit project was de collectieve aanpak. Door samen te werken, konden de bewoners genieten van een verlaagde offerteprijs per woning, een resultaat van de gedeelde kosten over het gehele dakoppervlak. Deze samenwerking bleek essentieel voor het succes van het project, waarbij elke woning een individuele offerte ontving om zekerheid en transparantie te garanderen.


De applicatie van de dakcoating op daken met een grove leislag bitumen vereiste speciale aandacht, gezien de noodzaak voor een dikkere laag coating. Dit onderstreept onze expertise in het aanpakken van unieke dakstructuren en het waarborgen van een hoogwaardige afwerking, zelfs onder complexe omstandigheden.


De transformatie resulteerde niet alleen in esthetische verbeteringen maar had ook een positieve impact op het milieu en de energie-efficiëntie van de woningen. Bewoners ervoeren een directe verkoeling in hun huizen, een welkome verlichting tijdens de hete zomermaanden, en een aantal koos ervoor om hun duurzame inspanningen uit te breiden met de installatie van zonnepanelen door Hommersen Solar.


Dit project in Amstelveen illustreert perfect hoe Hommersen & Beerepoot Dakcoating in staat is om gemeenschappelijke uitdagingen om te zetten in duurzame successen, waarbij we trots zijn op onze bijdrage aan een koelere, groenere toekomst voor de bewoners van de Mississippi.

750 M²

Amstelveen

Witte dakcoating

Referentie klant

‘’ Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor de geleverde prestatie om mijn straatblok woningen te voorzien van een witte dak coating.

Het was een uniek project alsook een waanzinnige uitdaging, voor mij, mijn buren en de opdrachtnemer.

De bewoners van de Drive-in woningen doen al jaren gezamenlijk dak onderhoud laten plegen.

Echter bleek eind vorig jaar dat de daken aan meer toe waren dan alleen onderhoud en dus renovatie. Hierdoor gingen we met elkaar in overleg over hoe en wat de beste en duurzaamste oplossing zou zijn.<

Zouden we verder gaan met bitumen dak-coating of voor een vriendelijkere alternatief.

Ik ben hier in gedoken samen met een andere buurvrouw, en zijn informatie gaan inwinnen over de verschillende soorten duurzame alternatieven. Zo vroegen we informatie aan m.b.t. groene daken, een mooi alternatief maar erg prijzig, vooral ook omdat de daken eerst nog goed gerenoveerd moesten worden alvorens ze groen te kunnen maken, en de winst voor zonnepaneelhouders zou er amper zijn.

Toen kwam ik bij jullie terecht, we hebben een mooie informatiemiddag ingelast en jullie hebben alle vragen kunnen beantwoorden.

Ik was even woordvoerder en opdrachtgever namens 11 buren, best een uitdaging. Zeker als het gaat om wie eind verantwoordelijk is voor de rekening.

Na overleg met de heren van Hommersen & Beerepoot, zijn er 12 afzonderlijke offertes de deur uitgegaan welke ik weer na ondertekening in ontvangst heb genomen en daarmee zeker van kon zijn dat ook echt iedereen mee was.

Afspraken zijn keurig nagekomen.

Voor wat betreft de werkzaamheden kan er gezegd worden dat alles keurig volgens afspraak is verlopen. We hebben veel geleerd van en met elkaar, voor wat betreft verwachtingen als je als groep een dergelijk project aangaat, en ik denk ook als leverancier.

Al met al ben ik super trots en blij met het resultaat. Er is een mooi Wit daken blok aan de Mississippi 1 t/m 12 te Amstelveen, voorzien van ook veel zonnepanelen. 

Ik heb zelf mijn zonnepanelen dak uitgebreid met dank aan de kunde van Hommersen Solar, die een behoorlijke klus had aan mijn eisen.

Verder blijven wij in onze straat onze best doen voor het milieu en voor elkaar.’’

– Bewoner Mississippi

Dakcoating laten aanbrengen?

  • Slechts 9% BTW voor particulieren bij huizen ouder dan 2 jaar
  • Groter dak-oppervlak = voordeliger
  • Dakcoating ook los te verkrijgen

Voordelen

Ontdek de vele voordelen van siliconen dakcoating.

Vrijblijvend contact opnemen