Slechts 9% BTW als particulier

Gemiddeld 25 jaar levensduur

Toepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Bergen's Dakinnovatie: Voorbereid op Zonne-Energie met Witte Coating

Witte dakcoating bij een woonhuis - Bergen

Het dakbedekking project

Hommersen & Beerepoot Dakcoating heeft een woonhuis in Bergen voorzien van een innovatieve witte siliconen dakcoating, een strategische zet ter voorbereiding op de installatie van zonnepanelen. Dit project biedt niet alleen een langdurige dakbescherming maar draagt ook bij aan een koeler binnenklimaat.

Bijzonderheden

Staat uw dak op het punt van vervangen, maar zoekt u een kosteneffectieve oplossing die ook nog eens uw toekomstige zonnepanelen ondersteunt? Ontdek hoe onze aanpak in Bergen niet alleen de levensduur van daken verlengt maar ook bijdraagt aan een aangenamere leefomgeving, juist op tijd voor de winterzon.


Wat maakte het dak in Bergen geschikt voor siliconen dakcoating?

Het dak, bedekt met leislag bitumen en meer dan een decennium oud, was aan vernieuwing toe. De klant zocht naar een duurzame oplossing ter voorbereiding op zonnepanelen, zonder de hoge kosten van volledige dakvervanging. De witte siliconen dakcoating bood een ideaal alternatief, gezien zijn levensduurverlengende en warmtewerende eigenschappen.


Hoe droeg de dakcoating bij aan het binnenklimaat en de voorbereiding op zonnepanelen?

Door de reflecterende werking hielp de witte coating om het dak en het interieur koeler te houden, wat vooral waardevol is tijdens zomerse hittegolven. Dit resulteerde in een comfortabeler binnenklimaat en optimaliseerde de omstandigheden voor de zonnepanelen door oververhitting te voorkomen.


Hoe werd het project uitgevoerd?

Na een grondige reiniging en inspectie van het dak, werd de siliconen dakcoating zorgvuldig aangebracht over de bestaande bitumen laag, die diende als een effectieve hechtingslaag. De uitvoering vereiste geen verwijdering van het oude dak, waardoor de klant aanzienlijke kosten bespaarde. Het project werd afgerond met aandacht voor detail, inclusief reparaties van niet-waterdichte naden en bescherming van dakdoorvoeren.


Wat waren de uitdagingen en hoe werden deze opgelost?

Ondanks enkele onverwachte uitdagingen, zoals niet-waterdichte naden die aan het licht kwamen tijdens het schoonmaken, werden deze vakkundig aangepakt door extra reparaties en een dikker laagje coating op de getroffen gebieden. Een klein overgeslagen gebied werd onmiddellijk gecorrigeerd na melding van de klant, wat de flexibele en klantgerichte service van Hommersen & Beerepoot Dakcoating benadrukt.


Dit project in Bergen illustreert de toewijding van Hommersen & Beerepoot Dakcoating aan duurzame, efficiënte, en klantvriendelijke dakrenovatieoplossingen. Door innovatieve technieken en materialen te gebruiken, helpen we huiseigenaren niet alleen bij het verlengen van de levensduur van hun dak maar dragen we ook bij aan het verlagen van hun ecologische voetafdruk en het voorbereiden van hun woning op de toekomst van zonne-energie.


60 M²

Bergen

Witte dakcoating

Referentie klant

‘’ Onze dakbedekking is meer dan 10 jaar geleden gelegd en zou nog zeker 5 jaar meegaan. Er komen zonnepanelen deze winter en je wilt dan zeker zijn dat je voorlopig niet meer de gehele dakbedekking moet vervangen. Even een nieuwe laag EPDM erover plakken was bijna net zo duur als de zonnepanelen en ruim twee keer zo duur als deze coating en eigenlijk nog niet nodig. Het is ook nog een plat dak en op zich goed geïsoleerd maar je merkt toch dat het dak erg warm blijft en 's nachts onvoldoende afkoelt als de zon er een paar dagen op schijnt. Dan gaat je plafond warmte uitstralen terwijl je plat in je bed ligt. Dat is erg onaangenaam maar om daar nu een airco voor aan te schaffen gaat ons te ver. Dit witte dak gaat ons veel warmte schelen en ervoor zorgen dat mijn zonnepanelen niet te warm worden in de zomer. Natuurlijk leveren de panelen ook schaduw op maar dit is een echte een win win. Ondanks dat Hommersen en Beerepoot Dakcoating B.V. besloten had dat het dakcoating seizoen over was wilde ze het wel proberen om als het droog was en warm genoeg zo snel mogelijk te komen. De offerte op basis van een paar foto's van het dak en door ons opgegeven maten kwam snel en was redelijk. Dus snel opdracht verstrekken onder voorbehoud van goed weer en leveren voordat de zonnepanelen komen. Nog geen twee weken na opdracht kreeg ik al een telefoontje de voorspelling was droog en warm met een najaarszonnetje dus het werd ingepland. Wij waren de laatste klus dit jaar en hadden dus echt mazzel. Voor zo'n kleine particuliere klus was 40% vooruit betalen niet nodig en dus de rekening als het af was. Gelukkig dat het allemaal gelukt is. Tijdens het schoonspuiten van het dak bleken er toch een paar naden niet meer waterdicht te zijn. Nu nog niet ernstig genoeg om binnen tot problemen te leiden maar binnen een paar jaar konden we wel waterlekkages verwachten. Nu is het dichtgesmeerd en op die plekken een extra dik laagje. De dak doorvoeren zitten nu ook onder de coating en kunnen zo nog jaren mee. Het dak werd dik ingesmeerd voor de zekerheid en een paar dagen later kon ik het dak inspecteren om de rekening te betalen. Bleek er per ongeluk een klein driehoekje gemist te zijn. Een foto via whatsapp was genoeg en nog dezelfde dag werd dat opgelost. Kortom Hommersen & Beerepoot Dakcoating B.V. dacht mee en voor een redelijke prijs ben ik voor 15 jaar minimaal klaar op mijn platte dak. Fijn dat het gelukt is! Een heel tevreden klant..”

Dakcoating laten aanbrengen?

  • Slechts 9% BTW voor particulieren bij huizen ouder dan 2 jaar
  • Groter dak-oppervlak = voordeliger
  • Dakcoating ook los te verkrijgen

Voordelen

Ontdek de vele voordelen van siliconen dakcoating.

Vrijblijvend contact opnemen