Slechts 9% BTW als particulier

Gemiddeld 25 jaar levensduur

Toepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Duurzame Dakupgrade in Utrecht: Siliconen Coating & Zonnepanelen

Woonhuis - Utrecht

Het dakbedekking project

Een woonhuis in Utrecht onderging een duurzame transformatie met de toepassing van witte siliconen dakcoating en de installatie van zonnepanelen, uitgevoerd door Hommersen en Beerepoot Dakcoating in samenwerking met Hommersen Solar.

Bijzonderheden

Zoekt u naar een manier om uw huis koeler te houden tijdens de zomer en tegelijkertijd uw energie-efficiëntie te verhogen? Ontdek hoe een woonhuis in Utrecht deze doelen bereikte met een innovatieve combinatie van siliconen dakcoating en zonnepanelen.


Waarom werd gekozen voor witte siliconen dakcoating?

Na de toevoeging van een extra verdieping vonden de bewoners hun huis onaangenaam warm, vooral tijdens de zomermaanden. De keuze voor witte siliconen dakcoating bood een oplossing door zijn warmtewerende eigenschappen, die de binnentemperatuur significant verlaagden.


Hoe werd de dakcoating toegepast op een bitumen dak met grove leislag?

Voordat de siliconen dakcoating werd aangebracht, gebruikten we een primer als bleed blocker om de oliën in de nieuwe bitumen te neutraliseren. Deze voorbereidende stap zorgde ervoor dat de siliconen coating effectief kon hechten aan het dak, zonder de noodzaak om de bestaande dakbedekking te verwijderen.


Wat zijn de voordelen van het combineren van dakcoating met zonnepanelen?

De combinatie van witte siliconen dakcoating met zonnepanelen leverde niet alleen een koeler huis op maar verhoogde ook het rendement van de zonnepanelen. De reflecterende eigenschappen van de coating zorgen ervoor dat de zonnepanelen meer zonlicht opvangen, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.


Hoe ervoeren de bewoners het proces?

De bewoners waardeerden de geïntegreerde aanpak van Hommersen & Beerepoot Dakcoating B.V. en Hommersen Solar, van het initiële advies tot de uiteindelijke uitvoering. Deze samenwerking zorgde voor een naadloze installatie en een op maat gemaakte oplossing die perfect aansloot bij hun specifieke dakbehoeften. Het resultaat is een comfortabelere binnentemperatuur in de zomer en een maximale eigen stroomopwekking, waardoor de bewoners zowel financieel als ecologisch profiteren.

50 M²

Utrecht

Witte dakcoating

Referentie klant

‘’Hommersen & Beerepoot Dakcoating B.V. hebben vooraf goed advies gegeven over de mogelijkheden. Daarbij ook meegedacht om de oplossing het beste te laten passen bij ons dak. 

De combi siliconen coating + zonnepanelen maakt dat we en comfortabeler temperatuur hebben in de zomer en maximaal onze eigen stroom kunnen opwekken’’

– Bewoner

Dakcoating laten aanbrengen?

  • Slechts 9% BTW voor particulieren bij huizen ouder dan 2 jaar
  • Groter dak-oppervlak = voordeliger
  • Dakcoating ook los te verkrijgen

Voordelen

Ontdek de vele voordelen van siliconen dakcoating.

Vrijblijvend contact opnemen