Siliconen dakcoating
Twaalf woonhuizen - Amstelveen

Slechts 9% BTW als particulierGemiddeld 25 jaar levensduurToepasbaar om bijna alle soorten daken (pannendaken uitgesloten)

Het dakbedekking project

Het dakbedekking project Witte dakcoating bij twaalf woonhuizen in Amstelveen met grove leislag bitumen als bestaande dakbedekking. Een hele mooie en uitdagende opdracht voor het team van Hommersen & Beerepoot Dakcoating. Een opdracht waar wij trots op zijn.

Bijzonderheden

Dak was aan vervanging toe. Vanwege de warmte in de woningen in de zomer was men op zoek als gehele woonblok naar een alternatief en kwamen uiteindelijk bij de siliconen dakcoating uit. Bewoners hadden zich gezamenlijk aangemeld om als een partij deze opdracht tot uitvoering te brengen. Voordeel hiervan was dat de offerteprijs per woning ook omlaag ging doordat de arbeid over een groter dakoppervlak verdeeld kon worden. De twaalf woonhuizen waren allemaal voorzien van een bitumen dak met grove leislag. Dit houdt in dat er een dikkere laag siliconen dakcoating aangebracht dient te worden. Grove leislag bitumen is als enige een uitzondering op de regel waar alle dakbedekkingen een verhouding van 1KG/L:1M2 is, is dit bij grove leislag bitumen 1,5KG/L:1M2. De bewoners profiteren nu van een lagere binnentemperatuur door de warmtewerende werking van de siliconen dakcoating. Verder was er bij het bestaande dak sprake van een houten constructie en moest er ook met het gewicht rekening gehouden worden. Onze siliconen dakbedekking is veel lichter dan andere bestaande dakbedekkingen. Waar wij normaliter 1KG per M2, nu 1,5KG (vanwege grove leislag) is bijvoorbeeld bitumen 6KG per M2. Een wezenlijk verschil.

  • 750
  • Amstelveen
  • Witte dakcoating

Referentie klant

‘’ Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor de geleverde prestatie om mijn straatblok woningen te voorzien van een witte dak coating. Het was een uniek project alsook een waanzinnige uitdaging, voor mij, mijn buren en de opdrachtnemer. De bewoners van de Drive-in woningen doen al jaren gezamenlijk dak onderhoud laten plegen. Echter bleek eind vorig jaar dat de daken aan meer toe waren dan alleen onderhoud en dus renovatie. Hierdoor gingen we met elkaar in overleg over hoe en wat de beste en duurzaamste oplossing zou zijn.

Zouden we verder gaan met bitumen dak-coating of voor een vriendelijkere alternatief. Ik ben hier in gedoken samen met een andere buurvrouw, en zijn informatie gaan inwinnen over de verschillende soorten duurzame alternatieven. Zo vroegen we informatie aan m.b.t. groene daken, een mooi alternatief maar erg prijzig, vooral ook omdat de daken eerst nog goed gerenoveerd moesten worden alvorens ze groen te kunnen maken, en de winst voor zonnepaneelhouders zou er amper zijn.

Toen kwam ik bij jullie terecht, we hebben een mooie informatiemiddag ingelast en jullie hebben alle vragen kunnen beantwoorden. Ik was even woordvoerder en opdrachtgever namens 11 buren, best een uitdaging. Zeker als het gaat om wie eind verantwoordelijk is voor de rekening. Na overleg met de heren van Hommersen & Beerepoot, zijn er 12 afzonderlijke offertes de deur uitgegaan welke ik weer na ondertekening in ontvangst heb genomen en daarmee zeker van kon zijn dat ook echt iedereen mee was. Afspraken zijn keurig nagekomen.

Voor wat betreft de werkzaamheden kan er gezegd worden dat alles keurig volgens afspraak is verlopen. We hebben veel geleerd van en met elkaar, voor wat betreft verwachtingen als je als groep een dergelijk project aangaat, en ik denk ook als leverancier. Al met al ben ik super trots en blij met het resultaat. Er is een mooi Wit daken blok aan de Mississippi 1 t/m 12 te Amstelveen, voorzien van ook veel zonnepanelen. Ik heb zelf mijn zonnepanelen dak uitgebreid met dank aan de kunde van Hommersen Solar, die een behoorlijke klus had aan mijn eisen. Verder blijven wij in onze straat onze best doen voor het milieu en voor elkaar. ’’ – Bewoner Mississippi

Dakcoating laten aanbrengen?

  • Slechts 9% BTW voor particulieren bij huizen ouder dan 2 jaar
  • Groter dak-oppervlak = voordeliger
  • Dakcoating ook los te verkrijgen (professionals)

Vrijblijvend contact opnemen